Apple a prezentat în 2014, alături de iPhone 6 și primul ceas smart dar a fost pus în vânzare în 2015. Apple Watch înregistrează comenzi foarte multe și feedback bun din partea utilizatorilor. A sosit momentul să vedeți review-ul pentru Apple Watch.
În acest review și tot odată unboxing avem parte de primul ceas smart produs de Apple. Apple Watch este ceasul smart ideal pentru cei care doresc sa primească notificări de la telefonul smart direct pe ceas , să monitorizeze momentele când fac sport sau să ruleze diverse aplicații.
Ceasul este disponibil în trei variante: Apple Watch, Watch Sport dar si varianta placată cu aur de 18 karate, Watch Edition. Smartwatch-ul celor de la Apple se potrivește oricărui stil de viată și funcționează împreuna cu un telefon iPhone.
Pentru review-ul nostru, partenerul Quick Mobile , ne-a oferit varianta Sport, de 42 MM, o varianta utilă celor care doresc un display mai mare. Doamnelor sau domnișoarelor le recomandăm varianta de 38 mm.
Atunci când vezi ambalajul lui Apple Watch Sport stai puțin și te gândești de ce este atât de mare. Oricum, nu o să vezi foarte des cutia,deci produsul din interior fiind cel mai important.
La interiorul cutiei găsim ceasul Apple dar acesta este într-o altă cutie de data aceasta din plastic dur, probabil pentru a îl protejare mai bine.
Pe lângă manualele de utilizare, mapa în care sunt acestea puse mai are și o curea suplimentară cu o dimensiune diferită fată de cea prezentă déjà pe ceas. Practic, dacă aveți o încheietură mai subțire veți utiliza cureaua mai scurtă și invers dacă aveti o încheietura mai groasă.
Ultimile 2 “piese” incluse în cutie sunt încărcătorul pentru priză și cablul de încărcare. Cel mai interesant aspect este că acest cablu nu se introduce într-o mufă specială in ceas ci se aplică ca un magnet pe spatele ceasului in zona senzorilor.
Pentru că probabil s-au gândit că o sa mai folosiți ceasul și în timpul în care este la încarcat, cablul de încărcare este foarte lung, aproximativ 120 cm
Ceasul pe care il avem la teste este varianta Sport de 42 mm și are brățară albă de cauciuc.
Dimensiuni : 42 MM inaltime, 35.9 mm latime. Greutate : Ceasul cântărește 30 de grame iar cureaua din cauciuc 51 de grame.
Sistemul de operare este inca la inceput de drum, Apple Watch OS se numește și are deja primul update. 1.0.1 . Ceasul are un mic computer în interior care se ocupă de toate task-urile iar acesta poartă numele Apple S1. Dacă despre frecventa pocesorului lucru nu știm nimic, cunoastem detalii despre memoria ram si cea de stocare.
Apple Watch are doar 512 MB de ram și 8 GB de stocare. Pentru a se conecta la telefon folosește tehnologia Bluetooth 4.0 în plus mai are înglobate modul GPS și WIFI (B,G,N) pe 2.4 Ghz, acceleromentru și giroscop.
Display-ul este unul retina cu Force Touch, această funcție poate să deosebească atingerile de apăsatul mai puternic.
Atunci când vine vorba de senzori, primul smartwatch Apple are inclus un senzor pentru masurarea bătăilor inimii .
Dacă doriți să apelați pe cineva sau sunteti sunat, puteți uita de răspunsul direct de la telefon. Ceasul are difuzor și microfon cu care puteti realiza apeluri audio, aproape la fel cum se realizează cele pe speaker când utilizați telefonul.
Autonomia bateriei este de aproximativ 18 ore. Dacă veți intra în apă sau veți face baie cu ceasul la mână nu trebuie să va faceți griji, Apple Watch este rezistent la apă. Modelele cu curea din piele însă nu sunt recomandate să intre în contact cu apa.
Afișarea notificărilor este foarte utilă celor care au o activitate business sau chiar și pentru studenți și elevi. Faptul că nu trebuie să tot scoți din buzunar sau să deblochezi este un avantaj enorm.
Mi-a plăcut foarte mult disponibilitatea aplicației Shazam, pot să aflu rapid și fără să mai caut telefonul prin buzunar atunci când aud melodia care îmi place.
Funcția prin care poți să răspunzi celui care te apelează sau să realizezi un apeluri devine tot mai utilă dacă ești comod sau pur si simplu nu vrei să vorbești la telefon
Hărțile sunt și ele utile! Însă trebuie să cunoști faptul că după o utilizare de durată brațul o să îți amortească datorită poziției destul de inconfortabile.
Chiar dacă reprezintă doar pe jumătate un punct negativ, faptul că nu există încă aplicații mai multe este de înțeles însă așteptăm viitoarele aplicații. Probabil că odată cu intrarea pe piață a ceasului, tot mai mulți progamatori și branduri vor creea aplicații speciale pentru ceas.
Prețul este unul destul de ridicat însă, compensează prin faptul că avem parte de un produs premium, marca Apple.
Cutia în care vine ambalat ceasul este cam mare, se putea ambala ceasul fix în forma în care stă pe mână și astfel se câstiga spațiu.
După o săptămână cât am utilizat ceasul pot să spun că mi-a lasat o impresie foarte bună. Dacă în primele zile ma gândeam ca este doar o extensie pentru Centrul de Notificări, după mai multe zile de utilizare a devenit chiar util. Pe langă faptul că poți vizualiza rapid notificările, multe aplicații disponibile fac telefonul să fie doar un dispozitiv la care se conectează ceasul. Aplicațiile Shazam, E-mail sau cele pentru sport sunt foarte utile.
Indiferent că aveți ceasul Sport sau variantele Watch și Watch Edition, ceasul devine extensia perfectă pentru telefon.
Bateria pe tot parcursul testului a avut o autonomie foarte bună. Nu a existat nicio zi în care să se descarce complet, lucru care nu poate decât să ne bucure. Este puțin ciudat, privind din prisma ceasului convențional să încarci în fiecare seară smartwatch-ul Apple dar te obișnuiești.
Apple Watch este disponibil în oferta celor de la Quick Mobile . În descrierea video-ului va exista link spre articol și spre magazine.
Ce părere ai despre Apple Watch?
Post a Comment